ADD Focul Viu Focsani
 

Vremea in Focsani

   -18° C

ultima actualizare
08:40


Prezentare mecanismul 2%


Eco Magazin - Magazin de ecologie


Parteneri

Scorpion Focsani
Vinexport Romania
Ziarul Corect

Radio Iasi

Finantatori

EEA Grants
Fundatia pentru Parteneriat
Autoritatea Nationala pentru Tineret
Mol Romania
Primaria Focsani

Programul de Protectie a Cadrului Natural din Curbura Carpatilor - PPCNCC

In cadrul acestui program pana in acest moment s-au obtinut urmatoarele rezultate importante:

  • Cu ajutorul unui parteneriat intre autoritati locale si centrale am realizat infrastructura de vizitare pentru rezervatia Lacul Negru.
  • Suprafata protejata a Lacului Negru a fost marita ca urmare a demersurilor facute la Academia Romana. In momentul de fata fiind protejate 88 ha.
  • Am avut custodia unei zone de protectie speciala din cadrul Parcului Natural Putna-Vrancea (38.204 ha) si anume aria protejata Cascada Putnei, pina in momentul desemnarii unui administrator al Parcului care a preluat si Cascada Putnei.
  • Am contribuit la imbunatatirea infrastructurii Rezervatiei Naturale Tisita 2.726 ha (am reamenajat intrarea in rezervatie, am realizat balustrade, locuri de popas, de colectare a deseurilor si am construit un info chiosc la intrarea in rezervatie).
  • Am sprijinit Asociatia Obstilor Vrancene pentru obtinerea custodiei Rezervatiei Lacul Negru si Regia Autonoma ROMSILVA pentru a obtine custodia pentru Rezervatia Naturala Tisita.
  • In calitate de parteneri in proiectul de Conservare in-situ a carnivorelor mari din judetul Vrancea (program finantat de Uniunea Europeana prin Life natura) ne-am adus contributia la toate rezultatele acestui proiect participind la managementul proiectului dar si la implementare. Astfel am participat la capturarea, marcarea si monitorizarea carnivorelor mari (lup, urs, ras), la evaluarea habitatelor si a comunitatilor din zona proiectului, la marcarea ariilor protejate din Muntii Vrancei, la campania de constientizare a vulnerabilitatii speciilor mai sus amintite.
  • Suntem parteneri intr-un nou proiect finantat prin programul Life Natura care vizeaza "Intarirea sistemului de protectie a carnivorelor mari din judetul Vrancea" care se va incheia in 2009.
  • Prin intermediul ADDFV s-a realizat modelul digital al terenului pentru Vrancea si am adus contributia la fundamentarea propunerii de infiintare a Parcului Natural Putna Vrancea (infiintat in ianuarie 2005 prin HG nr. 2151)
  • Am participat la campanii nationale de advocacy si schimbarea deciziilor publice legate de anumite proiecte cum ar fi: Dracula Park, Rosia Montana, Parcul National Retezat am participat la realizarea evaluarii impactului produs de unele programe a Bancii Mondiale etc.
  • Am initiat si derulat o campanie de advocacy si schimbarea deciziilor publice pentru oprirea proiectului de constructie a unei aductiuni cu apa pe teritoriul ariei protejate "Cheile Tisitei". Campanie care a avut un rezultat foarte bun ducand la schimbarea planurilor de amplasament a acestei aductiuni cu apa.
Salveaza acum Pasarea de vant, Gabi Dimancea


Formular 230, directioneaza 2 la suta

Ecosemnal

Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov

Targuri si expozitii, standuri pentru expozitii, targuri in Romania, Ungaria, Cehia - Margran Cluj Napoca

Blog-ul lui Tica Lumanare

Transmont Fagaras

Cupe si Lire

A.N.A in Carpati

Tabere VSD

Festivalul cantecului de drumetie si arta fotografica "Focul Viu"

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Sportul de Vrancea

 

 
home : despre noi : statut : proiecte : lira vranceana : trasee montane
cascada putnei : rezervatii : galerie foto : link-uri utile : contact
Web design by Costica Mocanu
© 1995-2020 A.D.D. "Focul Viu" Focsani